Přihlásit

Jičínská borůvková pochoutka

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Východní Čechy

Beruska21
1447
Jak uvařit jičínská borůvková pochoutka? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jičínská borůvková pochoutka – ilustrační foto
  • Jičínská borůvková pochoutka – ilustrační foto
  • Jičínská borůvková pochoutka
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve si vyšleháme sníh z bílků a špetky soli a uložíme ho do lednice. Pak si utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Potom přidáme žloutky, mléko,promícháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vyšleháme a přidáme sníh, který lehce zašleháme. Těsto vlijeme do pekáčku, který si vyložíme pečícím papírem. Na povrch těsta pokladem borůvky a vše posypeme moučkovým cukrem smíchaným se skořicí. Pečeme na 160 stupňů 45 - 50 minut, kontrolujeme kontrolní špejlí. Necháme vychladnout a podáváme. Dobrou chuť přeje Cipísek.

    Suroviny

    300 g borůvek
    100 g moučkového cukru
    100 g másla
    3 žloutky
    3 bílky
    150 g polohrubé mouky
    1/2 kypřícího prášku do pečiva
    7 lžic chladného mléka
    1 lžička skořice
    špetka soli