Přihlásit

Třešňová bublanina

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

The Žrout
1047
Jak uvařit třešňová bublanina? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Třešňová bublanina
  • Třešňová bublanina
  • Postup

    1 - Nejprve si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který si pak na chvíli odložíme do chladničky. Nejprve utřeme v mixéru vejce s cukrem do pěny. Pak postupně přidáváme střídavě vodu, olej, mouku promíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Vše důkladně vyšleháme. Nakonec přidáme sníh, lehce ho vmícháme do těsta. Hotové těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem, nebo vymazané máslem a hrubou moukou. 2 - Třešně očistíme a obalíme v hrubé mouce aby neklesaly ke dnu, občas se na to zapomíná. Poklademe je po celém povrchu pekáče. Pečeme na 160 stupňů 50 - 55 minut. Když se na špejli nic nelepí je hotovo. A mlsáníčko může začít…Dobrou chuť.

    Suroviny

    600 g třešní
    260 g polohrubé mouky
    200 g cukru
    1/2 prášku do pečiva
    125 ml oleje
    125 ml vody
    4 žloutky
    4 bílky
    1 vanilkový cukr
    1 lžička citronové kůry
    špetka soli na sníh