Přihlásit

Medová bábovka z Beskyd

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Severní Morava

Beruska21
143
Medová bábovka z Beskyd – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 60 - 90 minut

Dnes je: 5.11. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Medová bábovka z Beskyd
  • Medová bábovka z Beskyd – ilustrační foto
  • Recept: Medová bábovka z Beskyd
  • Medová bábovka z Beskyd
  • Play
    Stop

    Postup

    Tradiční beskydský recept na bábovku s nezaměnitelnou chutí. Na stole obvykle dlouho nevydrží. Recept je snadný na přípravu a zvládne ho každý.

    1 - Nejprve třeme máslo s cukrem do pěny ve šlehači na nejvyšší rychlost. Potom přidáme do pěny zašleháme med - ideálně od včelaře, z obchodu je... Pak zašleháme vejce a smetanu a šleháme stále na vysokou rychlost 3 minuty. Potom přilijeme mléko a po lžících přidáváme mouky promíchané s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do formy na bábovku vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Tuto výjimečně chutnou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 55 - 60 minut. Med dodá bábovce hezkou barvu a nezaměnitelnou chuť. Nechte bábovku vychladnout, lehce ji pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Chutná skvěle k čaji nebo kávě. Dobrou chuť.

    Suroviny

    130 g polohrubé mouky
    130 g hladké mouky
    7 lžic medu od včelaře
    150 g třtinového cukru
    1 prášek do pečiva
    160 g másla
    3 vejce
    200 ml kysané krémové smetany 15% a více
    150 ml mléka