Medová bábovka z Beskyd
Snadné
4 a více porcí
60 - 90 minut
Severní Morava
153
.jpg)
0
Play
Stop
Postup
Tradiční beskydský recept na bábovku s nezaměnitelnou chutí. Na stole obvykle dlouho nevydrží. Recept je snadný na přípravu a zvládne ho každý.
1 - Nejprve třeme máslo s cukrem do pěny ve šlehači na nejvyšší rychlost. Potom přidáme do pěny zašleháme med - ideálně od včelaře, z obchodu je... Pak zašleháme vejce a smetanu a šleháme stále na vysokou rychlost 3 minuty. Potom přilijeme mléko a po lžících přidáváme mouky promíchané s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do formy na bábovku vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Tuto výjimečně chutnou bábovku pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 55 - 60 minut. Med dodá bábovce hezkou barvu a nezaměnitelnou chuť. Nechte bábovku vychladnout, lehce ji pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte. Chutná skvěle k čaji nebo kávě. Dobrou chuť.Suroviny