Přihlásit

Čokoládová bábovka

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

Beruska21
843
Čokoládová bábovka – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Čokoládová bábovka
  • Náhled receptu Čokoládová bábovka
  • Postup

    Čokoládová bábovka má typickou, výrazně čokoládovou chuť.

    1 - Do šlehače vložíme vejce, cukr, hrubou mouku a vše šleháme ne nejvyšší rychlost 40 minut. Ta doba šlehání není překlep. Když uběhne 35 minut přidáme nastrouhanou čokoládu a mleté mandle a vše došleháme. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 45 - 50 minut. Bábovku nechte zcela vychladnout. 2 - Na polevu budeme potřebovat kromě předepsaných surovin také hrnec a nerezovou mísu, která si na hrnec „sedne”. Do hrnce nalijeme vodu, přivedeme ji k varu. Na hrnec posadíme nerezovou mísu, vložíme do ní na kousky nalámanou čokoládu a přidáme horkou vodu, ideálně z varné konvice. Metličkou vše mícháme 2 minuty a poleva je hotová. Polevou přelijeme bábovku, jak se nám to povede, polevu uhladíme a necháme ji zatuhnout v lednici. Na vaření můžete použít hořkou nebo mléčnou čokoládu na vaření, záleží na vás, koupit se dají obě. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    4 celá vejce
    220 g třtinového cukru
    180 g hrubé mouky
    50 g čokolády na vaření
    50 g na jemno nasekaných mandlí

    Na polevu

    150 g čokolády na vaření
    6 - 7 lžic horké vody