Přihlásit

Burgundský moučník

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Rakousko

Beruska21
974
Burgundský moučník  – Snadné recept z Rakousko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Burgundský moučník
  • Recept: Burgundský moučník
  • Burgundský moučník  – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Žloutky oddělíme od bílků a z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Ve šlehači třeme máslo a cukr 7 minut na nejvyšší rychlost. Potom přešleháme žloutky a šleháme další 3 minuty. Potom přidáme kysanou smetanu, citronovou šťávu a skořici a vše opět zašleháme cca 3 minuty. Následně přidáme 2/3 mléka a po lžících přidáváme piškotovou strouhanku a dle potřeby přiléváme mléko. Těsto by mělo být řidší asi jako na bábovku. Počítejte však s tím, že sníh těsto ještě zjemní. Vše tedy šleháme stále na vyšší rychlost. Když je vše zašlehané lehce zašleháme tuhý sníh. 2 - Těsto nalijeme do koláčové kulaté formy vymazané másle a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 40 minut. Po uplynutí doby pečení vypněte troubu a nechte moučník ještě 10 minut uvnitř. Moučník nechte zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 vejce
    150 g strouhanky z piškot
    60 g másla
    40 g cukru
    200 ml kysané smetany 16%
    šťáva z 1/2 citronu
    150 - 200 ml mléka
    1 lžička mleté skořice
    špetka soli