Přihlásit

Bulharský třešňový koláč

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1138
Bulharský třešňový koláč – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Bulharský třešňový koláč
  • Recept: Bulharský třešňový koláč
  • Náhled receptu Bulharský třešňový koláč
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme 1/2 předepsaného cukru. Žloutky třeme s druhou polovinou cukru a citronovou kůrou do pěny. Potom přidáme sníh s cukrem, po lžícíh přidáváme mouku a nakonec přidáme rozpuštěné a zcela vychladlé máslo. Vše zašleháme a vložíme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy á 26 cm. Povrch posypeme třešneni, které předem obalíme v hrubé mouce aby se napropadli na dno. 2 - Koláč pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 40 minut. Po uopečení vypněte troubu a nechte koláč ještě 10 minut uvnitř. Nechte moučník zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    200 g polohrubé mouky
    125 g másla
    4 vejce
    100 g moučkového cukru
    300 - 400 g třešní
    citronová kůra z menšího citronu