Přihlásit

Bílkový hřbet s kandovaným ovocem

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

The Žrout
1425
Bílkový hřbet s kandovaným ovocem  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Bílkový hřbet s kandovaným ovocem
  • Bílkový hřbet s kandovaným ovocem  – ilustrační foto
  • Bílkový hřbet s kandovaným ovocem
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Z bílků a špetky soli si vyšleháme tuhý sníh. Snížíme rychlost šlehače a po lžících přidáváme nejprve cukr, potom mouku, čokoládu, kandované ovoce a nasekané mandle. Nakonec přidáme rozpuštěné a zcela vychladlé mandle. Těsto nalijeme do hřbetové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě předehřáté na 160 stupňů 35 minut. Po uplynutí doby pečení vypněte troubu a nechte hřbet ještě 10 minut v troubě. Skvělý moučník k čaji nebo kávě. Dobrou chuť.

    Suroviny

    6 bílků
    150 g moučkového cukru
    110 g hrubé mouky
    50 g mandlí
    2 lžíce kandovaného ovoce
    15 g nastrouhané hořké čokolády
    50 g másla
    špetka soli