Přihlásit

Bábovka Běta

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Celá ČR

The Žrout
1664
Bábovka Běta  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Bábovka Běta
  • Bábovka Běta
  • Náhled receptu Bábovka Běta
  • Bábovka Běta  – ilustrační foto
  • Bábovka Běta  – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    Bábovka Běta je tradiční česká dvoubarevná, mramorová bábovka. Má nezaměnitelnou, jemnou chuť a typické mramorování.

    1 - Nejprve si z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který prozatím uložíme do chladničky. Potom třeme žloutky s cukrem do pěny 10 minut. Následně postupně zašleháme vodu a olej. Po lžících zašleháme mouku promíchanou s pudinkem a práškem do pečiva. 2 - Mezitím si v míse, která nemá široké dno, metličkou promícháme kakao a rum do hladka. Do těsta nakonec lehce zašleháme tuhý sníh. Šlehejte na menší rychlost. Nakonec nalijeme do formy(vymazané máslem a vysypané hrubou moukou) přibližně 1/3 těsta bez kakaa, další třetinu těsta promícháme v míse dobře s kakaovou kašičkou a nalijeme ji do formy na bábovku (kolem dokola). Nakonec přidáme poslední část světlého těsta. Pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 60 minut. Nechte zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    6 vajec
    250 g cukru krupice
    250 g polohrubé mouky
    100 ml oleje
    100 ml vody
    1 vanilkový pudink
    1 lžíce kakaa
    2 lžíce rumu
    1 lžička čerstvé citronové kůry
    1/2 prášku do pečiva
    špetka soli