Přihlásit

Rakouské smetanové lívance

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Rakousko

Paní domácí
1086
Jak uvařit rakouské smetanové lívance ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Rakouské smetanové lívance  – ilustrační foto
  • Náhled receptu Rakouské smetanové lívance
  • Rakouské smetanové lívance  – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve si ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh. Mouku promícháme se solí, přidáme vejce a smetanu a několik minut šleháme. Nakonec opatrně zašleháme tuhý sníh, který těsto ještě zjemní. Pečeme v pánvičce na lívance, kterou před každým lívancem vymažeme máslem. Recept je na 8 ks samostatných lívanců, samozřejmě záleží na tom jak silné je budete dělat. Lívance osmahněte z obou stran. Nechte trochu vychladnout. Lívance spojujeme pod dvou meruňkovou zavařeninou. Z vrchu je pak pocukrujte. Lívance jsou vynikající k horkému čaji nebo kávě. Dobrou chuť.

    Suroviny

    100 g hladké mouky
    2 celá vejce
    200 ml kysané krémové smetany
    špetka soli
    meruňková zavařenina
    moučkový cukr na ozdobení