Přihlásit

Anýzové palačinky s povidlovou omáčkou

Snadné

4 a více porcí

Do 30 minut

Praha

The Žrout
1837
Anýzové palačinky s povidlovou omáčkou  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za Do 30 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Anýzové palačinky s povidlovou omáčkou  – ilustrační foto
  • Anýzové palačinky s povidlovou omáčkou  – ilustrační foto
  • Anýzové palačinky s povidlovou omáčkou
  • Recept: Anýzové palačinky s povidlovou omáčkou
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve rozšleháme metličkou vejce v mléce, přidáme anýz, promícháme, následně přidáváme po lžících mouku promíchanou s cukrem a špetkou soli. Vymícháme metličkou těsto, necháme ho pár minut odpočinout a uděláme si palačinky. Doporučuji před každou palačinkou pánev namazat trochou másla. 2 - Omáčku vytvoříme takto: do hrnce vložíme povidla, skořici, hřebíček, cukr, meruňkový džem, vše promícháme, přivedeme k varu a povaříme na mírně staženém plameni 10 minut. Nakonec přidáme v trošce vody rozmíchaný kukuřičný škrob a povaříme ještě 3 minuty a omáčku tyhle poslední minuty hodně mícháme. Nakonec omáčku ochuďte citronovou šťávou. Na talíři přelijeme palačinky povidlovou omáčkou a podáváme. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    220 g hladké mouky
    10 g moučkového cukru
    1 lžička mletého anýzu
    1/2 litru mléka
    2 celá vejce
    špetka soli

    Na omáčku

    4 lžíce povidel
    1 lžíce meruňkového džemu
    1/2 l vody
    2 hřebíčky
    1 lžička mleté skořice
    1 lžíce cukru
    1 a 1/2 lžíce kukuřičného škrobu
    1/2 lžíce citronové šťávy