Přihlásit

Sicilský pomerančový koláč

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Itálie

The Žrout
1482
Sicilský pomerančový koláč  – Snadné Itálie recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Sicilský pomerančový koláč
  • Sicilský pomerančový koláč  – ilustrační foto
  • Náhled receptu Sicilský pomerančový koláč
  • Náhled receptu Sicilský pomerančový koláč
  • Náhled receptu Sicilský pomerančový koláč
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve si pomeranč i s dobře omytou kůrou nakrájíme na menší měsíčky a nasekáme v sekáčku na kaši. Ve šlehači potom smícháme pomerančovou kaši s mlékem a olejem. Pak přidejte celá vejce, prošlehejte. Postupně přidávejte cukr, mouku promíchanou s kypřícím práškem a škrob. Prošlehejte na střední rychlost 3 minuty. Vlijte těsto do dortové formy. Na dno dejte pečící papír a strany vymažte máslem a hrubou moukou. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů 45 - 50 minut. Nechte vychladnout a podávejte. Tahle dobrota je původem ze Sicílie. Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g velký pomeranč
    180 ml mléka
    200 ml arašídového oleje
    400 g hladké mouky
    16 g kypřícího prášku
    230 g cukru
    3 celá vejce
    50 g bramborového škrobu
    na špičku nože soli