Přihlásit

Skořícový hřbet s jablky

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Praha

Beruska21
1474
Jak uvařit skořícový hřbet s jablky? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Skořícový hřbet s jablky
  • Skořícový hřbet s jablky – ilustrační foto
  • Skořícový hřbet s jablky
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, do kterého přidáme po lžících cukr, zlehka zašleháme stačí jedna minuta pak lžičku skořice, potom přidáme po lžících mouku, znovu zašleháme jednu minutu. Potom přidáme rozpuštěné, ale zcela vychladlé máslo, stačí půl minuty a vložíme na tenké přepůlené plátky nastrouhaná jablka. Zašleháme 1/2 minuty až minutu, zkrátka aby jablka byla v celém těstě. 2 - Formu na hřbet (použita forma 27 cm na délku) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní těsto. Dáme péct na 160 stupňů a 40 - 45 minut. Po upečení vypneme troubu a necháme chlebíček ještě asi 10 minut uvnitř. Je to proto aby se nám ihned po vyndání na chladnější vzduch nesrazil. Vychladlý krájíme na porce. Je pouze škoda, že je ho tak málo, je totiž ihned pryč... Dobrou chuť.

    Suroviny

    5 bílků
    150 g moučkového cukru
    50 g másla
    100 g hrubé mouky
    špetka soli
    2 jablka
    1 lžička mleté skořice