Slovácký švestkový táč s drobenkou
Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Jižní Morava
949
0
Play
Stop
Postup
1 - Cukr a celá vejce šleháme 5 minut na vyšší rychlost. Potom přidáme kefírové mléko, zašleháme a po lžících přidáváme obě mouky promíchané s práškem do pečiva. Nakonec přidáme olej a ještě tři minuty šleháme na trochu menší rychlost.
2 - Středně velký pekáč vymažeme máslem a vysypeme hladkou moukou. Nalijeme do něj těsto a po povrchu rozložíme půlky švestek. Vše posypeme drobenkou vyrobenou promícháním předepsaných surovin. Táč pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů 40 minut. Nechte táč zcela vychladnout a poté podávejte. Dobrou chuť.