Přihlásit

Kladenský bílkový hřbet s jablky a lískovými oříšky

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Střední Čechy

Paní domácí
985
Jak uvařit kladenský bílkový hřbet s jablky a lískovými oříšky? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kladenský bílkový hřbet s jablky a lískovými oříšky – ilustrační foto
  • Náhled receptu Kladenský bílkový hřbet s jablky a lískovými oříšky
  • Postup

    1 - Formu na hřbet vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Postupně po lžících přidáme cukr a mouku, dále skořici, nasekané lískové oříšky a nasekanou čokoládu. Nakonec zašleháme nastrouhaná oloupaná jablka. Hřbet pečeme 45 minut v troubě předehřáté na 160 stupňů. Po uplynutí doby pečení troubu vypneme a necháme hřbet uvnitř ještě 10 minut. Nechte hřbet zcela vychladnout a podávejte k čaji nebo kávě. Dobrou chuť.

    Suroviny

    6 bílků
    150 g moučkového cukru
    110 g hrubé mouky
    80 g lískových oříšků
    60 g čokolády na vaření
    2 jablka
    1 lžička mleté skořice
    špetka soli