Přihlásit

Medová jablka po Jičínsku

Snadné

4 porce

45 - 60 minut

Východní Čechy

Paní domácí
1453
Medová jablka po Jičínsku – Snadné Česko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Medová jablka po Jičínsku – ilustrační foto
  • Medová jablka po Jičínsku
  • Medová jablka po Jičínsku
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve si z 3 bílků připravíme tuhý sníh a zatím ho odložíme do lednice a utřeme žloutky s cukrem. Mezitím jablka oloupeme, vykrájíme jadřince a nakrájíme na asi 2 - 3 cm plátky. Ty rozložíme do zapékací misky vymazané máslem. Jablka zakapeme citronovou šťávou a polijeme tekutým medem. Sníh smícháme s utřenými žloutky a touto směsí polijeme jablka. Vše nechte zapéct na 150 stupňů 20 - 25 minut. Ihned podávejte. Jablka pustí trochu šťávy, kterou porce na talíři podlijte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 jablka
    3 lžíce medu
    3 vejce
    2 lžíce moučkového cukru
    máslo
    1 citron