Přihlásit

Nepečený čískejk pražského frajera

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Praha

The Žrout
1084
Nepečený čískejk pražského frajera – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Nepečený čískejk pražského frajera – ilustrační foto
  • Nepečený čískejk pražského frajera
  • Náhled receptu Nepečený čískejk pražského frajera
  • Nepečený čískejk pražského frajera – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Máslo rozpustíme a necháme zcela vychladnout. Potom ho promícháme s piškotovou strouhankou a přidáme mléko a špetku muškátového oříšku. Ručně vytvoříme těsto, Které rozložíme na dno koláčové formy á 24 cm. Těsto po formě roztlačíme ak, aby vytvořilo okraje a necháme zatím odležet v lednici. 2 - Tvaroh, kondenzované mléko a šťávu šleháme na vyšší rychlost do hladka. Nakonec přišleháme vyšlehanou šlehačku. Náplň nalijeme na těsto ve formě a necháme vše několik hodin odležet v chladu. Nakonec koláč posypeme nasekanými mandlemi. Dobrou sladkou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    250 g na strouhanku namletých piškot
    125 g másla
    5 - 6 lžic mléka
    špetka muškátového oříšku

    Na náplň

    1 klasický tvaroh
    8 lžic kondenzovaného mléka
    1 lžíce citronové šťávy
    1 ušlehaná šlehačka

    Ostatní

    80 g nasekaných mandlí na posyp