Přihlásit

Kremrole

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Celá ČR

The Žrout
1707
Kremrole – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kremrole
  • Náhled receptu Kremrole
  • Kremrole
  • Náhled receptu Kremrole
  • Kremrole
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Z těsta si vytvoříme plát a radélkem rozdělíme na pruhy široké cca 2 a 1/2 centimetru. Pruhy navineme na nerezové trubičky (pokud je nemáte, lze je zakoupit v domácích potřebách). Takto připravené trubičky položíme do pekáče s pečícím papírem, pomašlujeme je žloutkem. Trubičky pečeme v troubě předehřáté na 190 stupňů 16 minut. Necháme je vychladnout a sundáme z trubiček. Jde to lehce, trubičky není potřeba mazat. 2 - Z bílků si vyšleháme tuhý sníh. Ten vložíme do nerezové mísy a přidáme všechen cukr. Vybereme hrnec do kterého mísa dobře pasuje, naplníme ho vodou a přivedeme k varu. Do této vody vložíme mísu s cukrem a bílky a za pomoci elektrického ručního šlehače, šleháme cukr s bílky dokud nezačnou houstnout. Mísu sundáme z lázně a plnícím pytlíkem naplníme kremrole. Necháme je cca 1 hodinu odležet v lednici a potom je podáváme. Můžete je také po povrchu lehce pocukrovat. Recept je cca na 12 ks kremrolí, které jsem do druhého dne snědl...Dobrou chuť.

    Suroviny

    400 g listového těsta
    2 bílky
    160 g moučkového cukru
    žloutek na pomašlování