Přihlásit

Kynuté české buchty

Střední

4 a více porcí

90 a více minut

Celá ČR

The Žrout
1857
Jak uvařit kynuté české buchty? Střední recept, připravený za 90 a více minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kynuté české buchty
  • Náhled receptu Kynuté české buchty
  • Kynuté české buchty – ilustrační foto
  • Kynuté české buchty – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve si připravíme kvásek. V míse posypeme droždí 1 lžičkou moučkového cukru a rozmícháme dokud se droždí nerozpustí. Přidáme 2 lžíce mouky a 2 lžíce mléka, vše promícháme tak abychom měli řídký, ale ne tekutý kvásek. Kvásek poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 55 minut. 2-V míse smícháme cukr, sůl a mouku.Uprostřed vytvoříme důlek do kterého vlijeme vykynutý kvásek, přidáme mléko ve kterém jsme rozmíchali dva žloutky. Mouku nejprve propracováváme na střed mísy a postupně vytvoříme těsto. Když je vše promíchané přidáme do těsta změklé máslo a vše důkladně propracujeme. Nyní můžeme dát těsto na několik minut do hnětače, aby se vše důkladně promíchalo. Těsto necháme kynout pod utěrkou 1h a 45 minut. Mezitím si smícháním uvedených surovin připravíme náplně. 3 - Když je těsto vykynuté vyválíme z něj plát silný cca 1cm. Z něj vyřezáváme čtvercové kousky těsta široké asi 10 cm. Na tyto kousky naneseme náplň a zabalíme do tvaru buchet. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní buchty uzavřenou částí k sobě aby pak šli lépe oddělit. Než buchty vložíme do pekáče, potřeme je ze všech stran olejem.Buchty pečeme na 150 stupňů 35 - 40 minut. Pocukrujte a mlsejte. Nezbyde…Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    500 g hladké mouky
    35 g droždí
    100 g cukru
    1/4 l mléka
    2 žloutky
    špetka soli

    Na tvarohovou náplň

    250 g tvarohu
    1 žloutek
    1,5 lžíce cukru
    1 vanilkový cukr
    1 lžíce rozinek

    Na povidlovou náplň

    4 lžíce povidel
    1 lžička rumu
    1/4 lžičky skořice