Přihlásit

Jahodový sorbet s meduňkou

Snadné

4 porce

90 a více minut

Celá ČR

The Žrout
403
Jak uvařit jahodový sorbet s meduňkou? Snadné recept, připravený za 90 a více minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Jahodový sorbet s meduňkou – ilustrační foto
  • Recept: Jahodový sorbet s meduňkou
  • Recept: Jahodový sorbet s meduňkou
  • Náhled receptu Jahodový sorbet s meduňkou
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Očištěné jahody rozmixujeme s lístky meduňky na kaši. Tu nalijeme do hrnce s vyšší stěnou, přidáme cukr, sirup a vodu, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a za občasného promíchání povaříme směs 10 minut. Poté ji necháme zcela vychladnout a necháme ji vyzrát přes noc v lednici. 2 - Vyzrálou směs nalijeme do zmrzlinovače a vytvoříme zmrzlinu. Pokud zmrzlinovač nepoužíváte, postupujte takto: vychladlou směs nalijte do mrazuvzdorné nádoby, pokud máte tu možnost nastavte mrazák na -24 stupňů, nádobu zakryjte potravinářskou folií a vložte do mrazáku. Přibližně po 1 hodině směs promíchávejte od krajů ke středu a rozrušujte namrzlou směs vidličkou a promíchávejte. A jako vždy důležité připomenutí: promíchávání dělá zmrzlinu zmrzlinou. Toto opakujte dokud nemá zmrzlina požadovanou konzistenci. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg jahod
    1 velká hrst čerstvých listů meduňky
    130 g třtinového cukru
    2 lžíce datlového sirupu
    130 ml vody
    lístky meduňky na ozdobení