Jahodový sorbet s meduňkou
Snadné
4 porce
90 a více minut
Celá ČR
Postup
Na výlet s
kolo-vylety.cz
1 - Očištěné jahody rozmixujeme s lístky meduňky na kaši. Tu nalijeme do hrnce s vyšší stěnou, přidáme cukr, sirup a vodu, vše důkladně promícháme, přivedeme k varu, trochu stáhneme plamen a za občasného promíchání povaříme směs 10 minut. Poté ji necháme zcela vychladnout a necháme ji vyzrát přes noc v lednici. 2 - Vyzrálou směs nalijeme do zmrzlinovače a vytvoříme zmrzlinu. Pokud zmrzlinovač nepoužíváte, postupujte takto: vychladlou směs nalijte do mrazuvzdorné nádoby, pokud máte tu možnost nastavte mrazák na -24 stupňů, nádobu zakryjte potravinářskou folií a vložte do mrazáku. Přibližně po 1 hodině směs promíchávejte od krajů ke středu a rozrušujte namrzlou směs vidličkou a promíchávejte. A jako vždy důležité připomenutí: promíchávání dělá zmrzlinu zmrzlinou. Toto opakujte dokud nemá zmrzlina požadovanou konzistenci. Dobrou chuť.
Suroviny