Přihlásit

Vanilková zmrzlina

Snadné

4 a více porcí

90 a více minut

Celá ČR

Beruska21
593
GVANILKOVÁ ZMRZLINA (3)

Červenec 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • GVANILKOVÁ ZMRZLINA (3)
  • GVANILKOVÁ ZMRZLINA (4)
  • GVANILKOVÁ ZMRZLINA (15)
  • Play
    Stop

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Vanilkový lusk podélně rozřízneme a ideálně čajovou lžičkou z něj vyškrábeme dřeň se semínky. Mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr, vyškrábanou vanilkovou dřeň a mícháme dokud mléko není horké. Mléko se nesmí vařit! Necháme mléko vychladnout 10 minut. 2 - Ideálně v nerezové míse rozšleháme žloutky a postupně přiléváme cukrové mléko a zároveň metličkou šleháme žloutky s mlékem. Když je mléko se žloutky promíchané, vrátíme hrnec zpět na sporák a znovu zahřejeme na teplotu těsně pod bod varu. Poté vypněte plamen, do směsi přidejte celý vanilkový lusk, směs nechte vychladnout a poté ji vložte na 24 hodin do chladničky. V této fázi nemrazit! Pouze nechte louhovat vanilkový lusk v mléce. Po 24 hodinách vyndejte vanilkový lusk, přidejte vyšlehanou šlehačku a vše důkladně promíchejte. Poté máte klasicky dvě možnosti: použít zmrzlinovač nebo vložit směs do mrazáku, ideálně nastaveného na -24 stupňů a přibližně po hodině zmrzlinu promíchávat od namrzlých krajů ke středu. Tento postup opakujte dokud nebude mít zmrzlina požadovanou konzistenci. Je to právě promíchávání, co dělá zmrzlinu zmrzlinou! Jednotlivé porce zmrzliny ozdobte dle vlastní volby, například nastrouhanou hořkou čokoládou nebo šlehačkou apod. Dobrou vanilkovou chuť.

    Suroviny