hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    GVANILKOVÁ ZMRZLINA (3)GVANILKOVÁ ZMRZLINA (4)GVANILKOVÁ ZMRZLINA (15)
    • GVANILKOVÁ ZMRZLINA (3)
    • GVANILKOVÁ ZMRZLINA (4)
    • GVANILKOVÁ ZMRZLINA (15)
    • 0
    • Změnit měsíc

      Dnes je: 1.8. 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Dnes je: 1.8. 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Vanilkový lusk podélně rozřízneme a ideálně čajovou lžičkou z něj vyškrábeme dřeň se semínky. Mléko nalijeme do hrnce, přidáme cukr, vyškrábanou vanilkovou dřeň a mícháme dokud mléko není horké. Mléko se nesmí vařit! Necháme mléko vychladnout 10 minut. 2 - Ideálně v nerezové míse rozšleháme žloutky a postupně přiléváme cukrové mléko a zároveň metličkou šleháme žloutky s mlékem. Když je mléko se žloutky promíchané, vrátíme hrnec zpět na sporák a znovu zahřejeme na teplotu těsně pod bod varu. Poté vypněte plamen, do směsi přidejte celý vanilkový lusk, směs nechte vychladnout a poté ji vložte na 24 hodin do chladničky. V této fázi nemrazit! Pouze nechte louhovat vanilkový lusk v mléce. Po 24 hodinách vyndejte vanilkový lusk, přidejte vyšlehanou šlehačku a vše důkladně promíchejte. Poté máte klasicky dvě možnosti: použít zmrzlinovač nebo vložit směs do mrazáku, ideálně nastaveného na -24 stupňů a přibližně po hodině zmrzlinu promíchávat od namrzlých krajů ke středu. Tento postup opakujte dokud nebude mít zmrzlina požadovanou konzistenci. Je to právě promíchávání, co dělá zmrzlinu zmrzlinou! Jednotlivé porce zmrzliny ozdobte dle vlastní volby, například nastrouhanou hořkou čokoládou nebo šlehačkou apod. Dobrou vanilkovou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny







    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz