Postup
1 - Borůvky rozmixujeme a vložíme je do mísy šlehače. Vodu s cukrem přivedeme za občasného promíchání k varu, stáhneme plamen na polovinu a za častého míchání metličkou vaříme dokud se cukr nerozpustí. Poté vaříme ještě 5 minut za častého míchání, sirup lehce zhoustne. Sirup necháme vychladnout. Sirup poté přilijeme do šlehače k borůvkám, přidáme datlový sirup a necháme promíchávat borůvky a sirup 5 minut. Poté směs nalijte do zmrzlinovače nebo do mrazu-vzdorných nádob. Pokud nemáte zmrzlinovač, použijte mrazuvzdorné nádoby a přibližně jednou za hodinu sorbet promíchávejte dokud nemá požadovanou konzistenci. Pokud zmrzlinu nebudete pravidelně promíchávat, sorbet nikdy nebude mít konzistenci zmrzliny. Je to právě promíchávání mechanické nebo ruční, které vytváří tu správnou zmrzlinu! Dobrou chuť.