hlavni_strana

registrace

  • vareni-pecení.cz
    broskvová zmrzlina smetanováG (6)broskvová zmrzlina smetanováG (1)broskvová zmrzlina smetanováG(11)broskvová zmrzlina smetanováG(15)broskvová zmrzlina smetanováG (23)
    • broskvová zmrzlina smetanováG (6)
    • broskvová zmrzlina smetanováG (1)
    • broskvová zmrzlina smetanováG(11)
    • broskvová zmrzlina smetanováG(15)
    • broskvová zmrzlina smetanováG (23)
    • 0
    • Změnit měsíc

      Prosinec 2025

      Leden

      Únor

      Březen

      Duben

      Květen

      Červen

      Červenec

      Srpen

      Září

      Říjen

      Listopad

      Prosinec

      Snídaně

      Oběd

      Večeře

      Svačiny

    Změnit měsíc

    Prosinec 2025

    Leden

    Únor

    Březen

    Duben

    Květen

    Červen

    Červenec

    Srpen

    Září

    Říjen

    Listopad

    Prosinec

    Snídaně

    Oběd

    Večeře

    Svačiny

    Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Broskvová zmrzlina je svou chutí nenapodobitelná a tahle verze velmi rychle mizí z pohárů, kornoutů nebo talířů. Broskve bez slupky rozmixujte v sekáčku nebo mixéru do hladka. V menším hrnci přiveďte téměř k bodu varu mléko s cukrem. Mléko se nesmí vařit. Vanilkový lusk nakrájejte na menší kousky a nechte 1 hodinu louhovat v mléce. V nerezové míse rozmíchejte žloutky a pomalu přes cedník přilévejte mléčnou směs, v cedníku se vám zachytí kousky vanilkového lusku, ty již nepotřebujete. Mléko a žloutky promíchávejte intenzivně metličkou aby se mléko a žloutky nesrazily. Promíchanou směs nalijte zpět do hrnce, stáhněte plamen téměř na minimum a vařte a míchejte opět těsně pod bod varu. Poté směs odstavte a nechte ji vychladnout tak, aby jste ji mohli dát do lednice. Tam ji nechte zcela vychladnout. 2 - Vyšlehejte šlehačku, ideálně v mixéru. Potom přidejte cukr, broskvové pyré, čekankový sirup, citronovou šťávu a vše důkladně promíchejte. Poté můžete použít zmrzlinovač nebo následovat tento postup: nalijte směs do mrazuvzdorné nádoby nebo forem apod. Zapněte mrazák na nejvyšší teplotu a přibližně jednou za hodinu směs promíchejte, od krajů ke středu. To opakujte dokud nebude mít zmrzlina požadovanou konzistenci. Když necháte zmrzlinu zamrazit déle, například přes noc, nechte ji pak 15 - 20 minut povolit, to téhle směsi stačí aby měla správnou konzistenci. A to je vše. V předpisu surovin uvádím jako možnost kompotované broskve. Pokud byste použili čerstvé, je postup loupání stejný jako u rajčat. Tedy naříznout slupku do kříže, vložit do horké vody a nechat spařit a poté oloupat. Jenže to se vzhledem ke kvalitě běžně prodávaných broskví nepovede. Použití kompotovaných broskví vám ušetří čas i nervy. A chuť je stále skvělá. Dobrou chuť.

      Surovin v seznamu

      Suroviny










    Nastavení soukromíObecné podmínky
    Všechna práva vyhrazena. | Copyright © 2021 - 2025 vareni-peceni.cz