Postup
1 - Broskvová zmrzlina je svou chutí nenapodobitelná a tahle verze velmi rychle mizí z pohárů, kornoutů nebo talířů. Broskve bez slupky rozmixujte v sekáčku nebo mixéru do hladka. V menším hrnci přiveďte téměř k bodu varu mléko s cukrem. Mléko se nesmí vařit. Vanilkový lusk nakrájejte na menší kousky a nechte 1 hodinu louhovat v mléce. V nerezové míse rozmíchejte žloutky a pomalu přes cedník přilévejte mléčnou směs, v cedníku se vám zachytí kousky vanilkového lusku, ty již nepotřebujete. Mléko a žloutky promíchávejte intenzivně metličkou aby se mléko a žloutky nesrazily. Promíchanou směs nalijte zpět do hrnce, stáhněte plamen téměř na minimum a vařte a míchejte opět těsně pod bod varu. Poté směs odstavte a nechte ji vychladnout tak, aby jste ji mohli dát do lednice. Tam ji nechte zcela vychladnout. 2 - Vyšlehejte šlehačku, ideálně v mixéru. Potom přidejte cukr, broskvové pyré, čekankový sirup, citronovou šťávu a vše důkladně promíchejte. Poté můžete použít zmrzlinovač nebo následovat tento postup: nalijte směs do mrazuvzdorné nádoby nebo forem apod. Zapněte mrazák na nejvyšší teplotu a přibližně jednou za hodinu směs promíchejte, od krajů ke středu. To opakujte dokud nebude mít zmrzlina požadovanou konzistenci. Když necháte zmrzlinu zamrazit déle, například přes noc, nechte ji pak 15 - 20 minut povolit, to téhle směsi stačí aby měla správnou konzistenci. A to je vše. V předpisu surovin uvádím jako možnost kompotované broskve. Pokud byste použili čerstvé, je postup loupání stejný jako u rajčat. Tedy naříznout slupku do kříže, vložit do horké vody a nechat spařit a poté oloupat. Jenže to se vzhledem ke kvalitě běžně prodávaných broskví nepovede. Použití kompotovaných broskví vám ušetří čas i nervy. A chuť je stále skvělá. Dobrou chuť.