Postup
1 - Maliny rozmixujeme. Vodu vaříme s cukrem dokud se cukr nerozpustí, to poznáte tak, že voda je čirá. Potom přidejte javorový sirup, metličkou vše promíchejte. Maliny vložte do šlehače, přidejte cukrový sirup a 5 - 6 minut důkladně promíchávejte. Poté máte dvě možnosti. Můžete sorbet scedit a zbavit se tak semínek. jenže na to budete potřebovat cedník, který nechá odtéct sorbet a zároveň zachytí všechna semínka. Je to zkrátka hrozná piplačka, většinu cedníků vám semínka z malin ucpou. Ale je to každého volba, kdo má dostatek času může ho strávit odstraňováním semínek...Na druhou stranu semínka ve zmrzlině ničemu nevadí a jsou zdravá. A také je tak vidět, že zmrzlina je skutečně domácí. 2 - Hotový sorbet můžete vložit do zmrzlinovače. Pokud zmrzlinovač nemáte, nalijte sorbet do mrazuvzdorných misek, zapněte mrzák na nejvyšší teplotu a přibližně po 40 minutách sorbet od krajů promíchávejte dokud nezíská konzistenci zmrzliny jak ji máte rádi. Nebo ho můžete hluboko-zmrazit a poté nechat před podáváním povolit. Dobrou malinovou chuť.