Postup
1 - Nejprve si vyšleháme šlehačku a necháme ji prozatím v lednici. Do menšího hrnce nalijeme všechno mléko, přidáme cukr. Mléko se nesmí začít vařit, ale musí být horké aby se cukr v něm rozpustil. Poté přidáme citronovou kůru z jednoho citronu. Je důležité aby se jednalo pouze o kůru bez bílého povlaku pod ní. Toho dosáhnete tak, že použijete klasickou škrabku na brambory, jen na ni nesmíte tolik tlačit. Do horkého mléka vložíme připravené plátky citronové kůry, již nevaříme, a necháme 20 minut vylouhaovat v hrnci pod pokličkou. Kůru poté vyndáme a nechááme mléko zcela vychladnout. 2 - Vychladlé mléko postupně přiléváme k mascarpone a šleháme na nižší dokud není mascarpone zcela rozpuštěné. Poté přidáme přes jemné sítko procezenou citronovou šťávu a vše dále šleháme. Úplně nakonec přidáme vyšlehanou šlehačku a stále na malou rychlost zašleháváme dokud nedostaneme hladkou hmotu. Takto připravenou směs vložíme mrazuvzdorných misek a vložíme do mrazáku. Mrazák zapněte na nejvyšší teplotu mražení. Po prvních 40 minutách, vidličkou směs promíchejte od krajů ke středu aby se rozpustily namražené hrudky, Toto pak opakujte každých 30 minut, dokud zmrzlina nebude mít konzistenci na jakou jste u zmrzliny zvyklí. Anebo ji můžete tzv. hluboce zmrazit. Chutná bude tak i tak. Tedy chutná, bude úžasná, protože přesně taková tato zmrzlina je. Italská citronová klasika. Dobrou chuť.