Přihlásit

Rakouský drobenkový koláč

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Rakousko

Paní domácí
176
Jak uvařit rakouský drobenkový koláč? Snadné recept, připravený za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Rakouský drobenkový koláč
  • Rakouský drobenkový koláč – ilustrační foto
  • Rakouský drobenkový koláč – ilustrační foto
  • Náhled receptu Rakouský drobenkový koláč
  • Recept: Rakouský drobenkový koláč
  • Play
    Stop

    Postup

    Tradiční a velmi chutný koláč od sousedů z Rakouska. Pekla ho již císařovna pro císaře-pána! Excelentní zákusek k odpolední kávě nebo čaji. A přitom tak jednoduchý a snadný.

    1 - Nejprve v míse promícháme všechny sypké suroviny a citronovou kůru. Potom přidáme změklé máslo a rozemneme je s promíchanou mokou. Pak přidáme vejce a znovu vše důkladně promneme. 2 - Drobenku rozdělíme na dva díly. Do formy (použita koláčová forma á 24 cm) vložíme pečící papír. Na něj rozložíme půlku drobenky a upravíme ji tak, aby vznikly menší okraje a dno bylo bez mezer. Na takto upravenou drobenku rozložíme oloupaná, nastrouhaná jablka promíchaná se skořicovým cukrem. Na jablka nadrolíme drobenku. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40 - 45 minut. Nechte koláč zcela vychladnout a podávejte. Je skvělý k čaji nebo kávě. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na drobenku

    200 g hrubé mouky
    100 g cukru krupice
    1 lžička kypřícího prášku do pečiva
    1 vejce
    citronová kůra z 1 citronu

    Na náplň

    300 g jablek
    2 lžíce cukru krupice
    1 lžička mleté skořice