Rakouský drobenkový koláč
Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Rakousko
172
.jpg)
0
Play
Stop
Postup
Tradiční a velmi chutný koláč od sousedů z Rakouska. Pekla ho již císařovna pro císaře-pána! Excelentní zákusek k odpolední kávě nebo čaji. A přitom tak jednoduchý a snadný.
1 - Nejprve v míse promícháme všechny sypké suroviny a citronovou kůru. Potom přidáme změklé máslo a rozemneme je s promíchanou mokou. Pak přidáme vejce a znovu vše důkladně promneme. 2 - Drobenku rozdělíme na dva díly. Do formy (použita koláčová forma á 24 cm) vložíme pečící papír. Na něj rozložíme půlku drobenky a upravíme ji tak, aby vznikly menší okraje a dno bylo bez mezer. Na takto upravenou drobenku rozložíme oloupaná, nastrouhaná jablka promíchaná se skořicovým cukrem. Na jablka nadrolíme drobenku. Koláč pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů 40 - 45 minut. Nechte koláč zcela vychladnout a podávejte. Je skvělý k čaji nebo kávě. Dobrou chuť.