Přihlásit

Francouzské tyčky

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Francie

Beruska21
693
Francouzské tyčky – Snadné Francie recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Francouzské tyčky – ilustrační foto
  • Francouzské tyčky – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Ve šlehači šleháme máslo, cukr a žloutky do pěny na nejvyšší rychlost 10 minut. Potom přidáme šťávu z citronu, mouku a mléko. Vše dále šleháme ještě 5 minut. 2 - Do pekáče vložíme pečící papír a na něj rozetřeme těsto, na cca 0,5 - 0,7 cm výšky- tedy odhadem. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu poté zašleháme cukr, šťávu z citronu a v sekáčku nasekané vlašské ořechy. Sníh rozetřeme na těsto a pekáč vložíme do trouby předehřáté na 150 stupňů. Pečeme na tuto teplotu 15 minut, poté teplotu zvýšíme na 175 stupňů a pečeme ještě 10 minut. Nechte moučník zcela vychladnout a poté podávejte tuto úžasnou pochoutku. Chutná skvěle k čaji nebo kávě. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    150 g másla
    150 g moučkového cukru
    150 g hladké mouky
    4 žloutky
    2 lžíce šťávy z citronu
    5 lžic mléka

    Na ořechový sníh

    4 bílky
    120 g vlašských ořechů
    120 g cukru krupice
    1 lžíce šťávy z citronu
    špetka soli