Přihlásit

Tvarohový malakov - nepečený dort

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

The Žrout
1249
Tvarohový malakov - nepečený dort  – Snadné Česko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Tvarohový malakov - nepečený dort
  • Recept: Tvarohový malakov - nepečený dort
  • Náhled receptu Tvarohový malakov - nepečený dort
  • Náhled receptu Tvarohový malakov - nepečený dort
  • Náhled receptu Tvarohový malakov - nepečený dort
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve uvařte pudink klasickým způsobem a nechte ho zcela vychladnout. Na dort použijte dortovou formu průměr 24 cm. Do spodu dejte pečící papír a strany formy vyložte alobalem. 2 - Do spodu formy rozložte piškoty po celé formě tak aby ji zcela vyplnily. Piškoty velmi zlehka pokapeme trochou šťávy z broskví. Zcela vychladlý pudink vložíme do šlehače, přidáme změklé máslo, tvaroh cukr a vanilkový cukr. Vše šleháme na vyšší rychlost 7 minut. Takto připravený krém rozetřeme na piškoty. Na krém naskládáme na plátky nakrájené broskve tak, aby vyplnily celou formu. Potom potřeme broskve znovu krémem a na něj znovu vložíme piškoty, lehce je pokapeme šťávou a opět rozložíme plátky broskví. Takto připravený dort nechte přes noc proležet v lednici. 3 - Opatrně otevřeme postranní část formy a lehce sejmeme alobal. Šlehačku rozetřeme po povrchu dortu. Dort ozdobíme přes dortovou šablonu sypaným kakaem a posypeme jej nasekanými mandlemi. Zbytkem šlehačky ozdobte dort v mezerách mezi kakaovým vzorem. Takto připravený dort vložte ještě na 2 hodiny do lednice. A pak si již jen pochutnávejte. Obvykle mizí rychlostí blesku. Někde ještě rychleji. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na krém:

    1 vanilkový pudink
    1/2 litru mléka
    2 lžíce cukru do pudinku
    1 klasický tvaroh (ne z vaničky)
    100 g másla
    3 lžíce cukru do tvarohu
    1 vanilkový cukr

    Na korpus:

    větší balení piškot - 250 g
    1 zavařované broskve - balení 820 g
    1 šlehačka 250 ml
    1 ztužovač šlehačky

    Ostatní:

    30 g nasekaných mandlí
    kakao na posyp
    alobal