Přihlásit

Americký jablečný koláč Apple Pie I

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Usa

Beruska21
1820
Americký jablečný koláč Apple Pie I – Snadné Usa recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Americký jablečný koláč Apple Pie I
  • Recept: Americký jablečný koláč Apple Pie I
  • Recept: Americký jablečný koláč Apple Pie I
  • Recept: Americký jablečný koláč Apple Pie I
  • Náhled receptu Americký jablečný koláč Apple Pie I
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - V zadělávací míse promícháme mouku s cukrem a solí. Přidáme chladné máslo a tuk nakrájené na drobnější kostičky. Vše zpracujeme za pomocí vidličky a staré dobré ruční práce dokud nám nevznikne drobenka. Tu pak smícháme s vejcem rozšlehaným ve vodě s octem. Těsto nejprve vypracujeme ručně a když se spojí dáme ho na několik minut do hnětače dokud nám nevznikne hezké vláčné těsto. Těsto dáme zabalené v utěrce zatím do lednice a připravíme si náplň. 2 - Oloupaná jablka, zbavíme jadřinců, nakrájíme na čtvrtky a nastrouháme na tenké plátky. Hřebíček nameleme v elektrickém sekáčku. Jablka smícháme s předepsanými surovinami. Vyndáme těsto z lednice a rozdělíme na 250 g a 500 g bochánky. Větší vyválíme a rozložíme do koláčové fromy tak aby těsto na hranách bylo až nahoru. Pak na těsto rozložíme jablečnou náplň. Menší bochánek také rozválíme a přikryjeme jím koláč. Po stranách ho spojíme se spodním a následně vidličkou vytvoříme po obvodu ozdobný kraj.Koláč na povrchu propícháme opatrně vidličkou a to : 3 krát na stranách a 3 krát na uprostřed napříč koláčem (celkem 9 krát). 3 - Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů a 50 minut Po uplynutí 50 minut nechte ještě ve vypnuté troubě 15 minut. Nechte koláč alespoň vychladnout a podávejte. Tuhle typickou a tradiční USA dobrotu mám opravdu rád. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    420 g polohrubé mouky
    100 g másla
    100 g ztuženého rostliného tuku
    1 lžíce cukru
    1/4 lžičky soli
    100 ml studené vody
    1 celé vejce
    1 lžíce octa

    Na náplň

    6 velkých jablek
    100 g cukru
    7 hřebíčků
    1/8 lžičky nového koření
    1 lžička mleté skořice
    1 lžíce rozehřátého másla