Přihlásit

Španělský tvarohový koláč

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Španělsko

The Žrout
1201
Španělský tvarohový koláč – Snadné recept z Španělsko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Španělský tvarohový koláč
  • Španělský tvarohový koláč
  • Španělský tvarohový koláč
  • Náhled receptu Španělský tvarohový koláč
  • Španělský tvarohový koláč – ilustrační foto
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - V míse si vytvořte důlek doprostřed dejte změklé máslo nakrájené na kostičky, postupným přidáváním mouky na střed vytvoříme těsto, které necháme 30 minut odležet. 2 - Koláčovou formu vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Na vále rozválejte těsto na kulatou placku a vložte ho do formy. Těsto na dně bohatě propíchejte vidličkou a dejte péct do trouby na 170 stupňů na 30-35 minut. Pečte korpus do zlatova. 3 - Z uvedených surovin vyšleháme náplň. Nakonec do ní přidáme sníh ze 3 bílků. Vložíme do upečeného korpusu a dáme péct na 140 stupňů na 45 -50 minut. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na korpus

    240 g hladké mouky
    120 g másla
    špetka soli
    2 lžíce vody

    Na náplň

    500 g tvarohu
    3 žloutky
    120 g moučkového cukru
    1 vanilkový cukr
    2 lžíce rozinek1 lžíce kandovaného ovoce
    1 lžíce kandovaného ovoce
    sníh ze tří bílků