Přihlásit

Broskvové řezy

Snadné

4 a více porcí

Celá ČR

Paní domácí
1199
Broskvové řezy – Snadné Česko recept, zvládnete za 40 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Náhled receptu Broskvové řezy
  • Recept: Broskvové řezy
  • Recept: Broskvové řezy
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Máslo nejprve necháme povolit do měkka a třeme ho s cukrem ve šlehači do pěny. Potom přidáme celá vejce a postupně po lžících přidáváme mouku promíchanou s kypřícím práškem moukou, přiléváme mléko a šleháme na hladký krém. Těsto by mělo mít konzistenci asi jako na bábovku. Když je vše dobře vyšlehané, rozdělíme si těsto na dvě části.Jednu část smícháme s kakaem a druhou necháme tak jak je. Do dortové formy, kterou jsme si vymazali máslem a vysypali hrubou moukou(na dno je pro lepší manipulaci po upečení vložit pečící papír) vlijeme kakaovou část těsta na ní naskládáme pokrájené broskve a zalijeme druhou částí těsta. 2 - Pečeme na 170 stupňů 35 minut a kontrolujeme špejlí zda je již upečeno (když se na špejli nic nelepí, je to ok). Dezert necháme vychladnout a nakonec ho potřeme rozpuštěnou čokoládou. Tu si připravíme tak, že do většího hrnce s vodou dáme menší (tzv. parní lázeň) do kterého nalámeme čokoládu, přidáme 4 lžíce rostlinného oleje a rozpustíme za občasného promíchání. Čokoládou pomažeme dezert a můžeme začít mlsat. Dobrou chuť.

    Suroviny

    150 g másla
    125 g moučkového cukru
    225 g hladké mouky
    1 prášek do pečiva
    4 celá vejce
    200 ml mléka
    3 lžíce sladkého kakaa
    1 tabulka čokolády
    čerstvé nebo kompotované broskve