Přihlásit

Kavkazský jablečný koláč se skořicí

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Kavkaz

The Žrout
1000
Jak uvařit kavkazský jablečný koláč se skořicí ? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kavkazský jablečný koláč se skořicí
  • Recept: Kavkazský jablečný koláč se skořicí
  • Postup

    1 - V míse nejprve promícháme mouku s cukrem, solí a změklým máslem. Potom přidáme vejce dle potřeby 1 - 2 lžíce vody. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici 30 minut odležet. 2 - Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. těsto na vále vyválíme přibližně na velikost formy. Těsto vložíme do formy vymazané máslem a vysypané piškotovou strouhankou. Těsto rovnoměrně ve formě rozprostřeme a zvedneme ho i do krajů. Na těsto rozložíme jablka a posypeme je polovinou cukru smíchaného se skořicí. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 175 stupňů a pečeme koláč 20 minut. Promícháme vejce a smetanu metličkou a touto směsí polijeme povrch koláče. Tuto směs následně posypeme zbytkem cukru a pečeme ještě 25 minut. Nechte koláč zcela vychladnout a podávejte. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    250 g hladké mouky
    100 g másla
    30 g moučkového cukru
    1 vejce
    špetka soli
    2 lžíce vody

    Na náplň

    1 kg jablek
    200 ml krémové kysané smetany 15 - 16 %
    150 g cukru krupice
    1 lžička mleté skořice
    2 vejce

    Ostatní

    máslo na vymazání formy
    piškotová strouhanka na vysypání formy