Přihlásit

Jahodový koláč

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

Paní domácí
1475
Jahodový koláč – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 45 - 60 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

1
  • Náhled receptu Jahodový koláč
  • Náhled receptu Jahodový koláč
  • Postup

    1 - Z mouky,cukru, citronové kůry a změklého másla vypracujeme v zadělávací míse těsto, které má mírně řídkou konzistenci. Necháme ho chvíli odpočinout a potom ho rozložíme na dno dortové formy na pečící papír. Po stranách formy se snažíme vytvarovat okraje. Dobře se to dělá , když prstem jedeme po spodní hraně formy a těsto se tak zvedne a vytvoří okraj. 2 - Korpus potom pečeme 25 minut na 170 stupňů, nesmí zhnědnout. Po upečení necháme korpus vychladnout. Nelekejte se že má tak trochu sušenkovou konzistenci, je to tak správně. 3 - Na vychladlý korpus rozetřeme opatrně zavařeninu a naskládáme na něj okapané jahody. Pak si vytvoříme polevu. Šťávu smícháme s pudinkovým práškem a dvěma lžícemi cukru. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Polevou pak zalijeme jahody po celém korpusu. Nechte vychladnout a odležet do druhého dne. Korpus natáhne vlhkost z polevy a jahod a změkne. Pak již můžete mlsat..Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na těsto

    250 g polohrubé mouky
    100 g cukru
    180 g másla
    1 lžička citronové kůry

    Na polevu

    1/4 l šťávy z jahodového kompotu
    1 pudinkový prášek
    2 lžíce cukru

    Ostatní

    zavařenina na pomazání
    2 plechovky kompotovaných jahod