Přihlásit

Vepřové maso po čínsku se zelenými fazolkami

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Usa

Beruska21
1263
Vepřové maso po čínsku se zelenými fazolkami – Snadné recept z Usa kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové maso po čínsku se zelenými fazolkami – ilustrační foto
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na menší kousky. V míse smícháme 200 ml kuřecího vývaru, sojovou omáčku, ocet, cukr a arašídový nebo sezamový olej. Kousky masa dle chuti osolte a krátce osmahněte v pánvi na oleji tak, aby se maso zatáhlo. Maso vyndejte na talíř a zakryjte je dalším talířem. 2 - Do výpeku vložte na plátky nakrájený česnek a nastrouhaný zázvor. Promíchávejte asi půl minuty, potom přidejte fazolky, podlijte 200 ml vývaru a povařte na staženém plameni 3 minuty. Přidejte kousky masa a povařte 10 minut pod pokličkou. Pak vlijete marinádu a vařte za občasného promíchání dokud omáčka není hustá. Přibližně 5 minut před koncem přidejte na šikmé kousky nakrájené jarní cibulky. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    600 - 700 g vepřové kýty
    400 g zelených napůlených fazolek
    2 větší stroužky česneku
    2 jarní cibulky i s natí
    400 ml kuřecího vývaru
    1 lžíce octa
    2 lžíce sezamového nebo arašídového oleje
    3 lžíce bramborového škrobu
    1 lžička třtinového cukru
    2 lžíce sojové omáčky
    2 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru
    olej
    sůl