Přihlásit

Dunajská vepřová pečeně

Snadné

4 a více porcí

45 - 60 minut

Celá ČR

Beruska21
1154
Dunajská vepřová pečeně  – Snadné Česko recept, zvládnete za 45 - 60 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Dunajská vepřová pečeně
  • Recept: Dunajská vepřová pečeně
  • Dunajská vepřová pečeně
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Z masa odstraníme co nejvíce vrchního bílého tuku. Maso osolíme potřeme olejem, opepříme a necháme v lednici přes noc. Sůl se natáhne do masa a díky oleji nebude maso po upečení vysušené. Maso vložte do zapékacího pekáče, podlijte vodou a pečte zakryté v troubě předehřáté na 210 stupňů, 60 - 65 minut, dle velikosti masa. Tahle doba obvykle stačí, delší čas pečení maso vysušuje. Během pečení maso dvakrát přelijte výpekem. Upečené maso vyndejte na talíř, zakryjte a nechte prozatím na teplém místě. 2 - Výpek slijeme do hrnce, zaprášíme hladkou moukou, dobře promícháme a přivedeme k varu. Na staženém plameni povaříme 10 minut. Pokud by se výpek moc odpařoval, nařeďte ho trochou vody. Na talíři porce masa přelijte omáčkou z výpeku. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    1 dunajská klobása2 - 3 stroužky česneku
    2 - 3 stroužky česneku
    mletý černý pepř
    máslo
    sůl
    olej
    1 lžíce hladké mouky