Přihlásit

Debrecínské vepřové žebírko

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Maďarsko

The Žrout
1588
Debrecínské vepřové žebírko  – Snadné Maďarsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Debrecínské vepřové žebírko
  • Postup

    1 - Vepřové plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem a poprášíme mletým kmínem a hladkou moukou. Plátky masa potom osmahneme na sádle. Česnek na plátkách se vám asi bude trochu přilepovat na dno, je proto potřeba takový česnek rychle odebírat aby nezhnědl. Plátky osmahněte pouze krátce tak aby se maso zatáhlo. Porce masa pak vyndejte na talíř, který zatím přikryjte druhým talířem. 2 - Do výpeku přidejte trochu sádla a vložte na drobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou debrecínku. Směs promíchávejte, trochu stáhněte plamen. Při promíchávání se výpek promíchá s cibulí a debrecínkou a uvidíte tzv. efekt vytřeného hrnce. Přidejte rajčatový protlak a mletou papriku, zalijte 300 ml vody, osolte, dobře vše promíchejte, přiveďte k varu a povařte 3 minuty. 3 - Přidejte na kolečka nakrájené brambory a přilijte trochu vody tak, aby byla těsně nad brambory. Na brambory potom položte plátky masa, přiveďte k varu a duste pod pokličkou 12 minut. Potom vyndejte plátky masa a přidejte kysanou smetanu, opět dobře promíchejte, dle chuti dosolte a vraťte zpět plátky masa. Na maso rozložíme na nudličky nakrájenou papriku a napůlená cherry rajčátka. Poduste 10 minut a máte hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    200 g cibule
    200 g zelené papriky
    150 g cherry rajčat
    150 g debrecínského salámu
    1 200 g brambor
    mletý kmín
    dostatek česneku na potření plátků
    mletý černý pepř
    1 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky
    2 lžíce rajského protlaku
    2 vrchovaté lžíce kysané smetany
    sůl
    sádlo
    hladká mouka