Vepřové plátky Mornay
Snadné
4 a více porcí
45 - 60 minut
Usa
1063
0
Postup
1 - Vepřové maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Následně je obalíme v rozšlehaných vejcích a potom ve strouhance. Maso osmahneme na oleji po obou stranách. Potom přilijeme horkou vodu, přivedeme k varu stáhneme na téměř nejmenší a pod pokličkou dusíme 30 minut.
2 - Mezitím si připravíme Mornay omáčku. Z másla mouky si vytvoříme jíšku, kterou krátce zasmahneme. Rozředíme ji drůbežím vývarem a dobře rozmícháme metličkou. Přivedeme k varu, přidáme koření a dle chuti sůl, stáhneme plamen a za občasného promíchání povaříme 10 minut. Potom přidáme smetanu a sýr, promícháme a necháme přejít varem aby se sýr rozpustil.
3 - Maso potom i s výpekem vložíme do nezakrytého zapékacího pekáče (netřeba vymazávat) a na každý plátek dáme jednu lžíci kečupu. Plátky masa polijeme Mornay omáčkou a posypeme strouhaným sýrem smíchaným s mletou paprikou. Vložte do trouby předehřáté na 210 stupňů a zapékejte 15 - 20 minut, dle velikosti porcí. Podávejte s bramborem nebo hranolky. Dobrou chuť.