Přihlásit

Vepřové žebírko na rumunský způsob

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Rumunsko

Paní domácí
1669
Vepřové žebírko na rumunský způsob  (4).JPG

Listopad 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové žebírko na rumunský způsob  (4).JPG
  • Vepřové žebírko na rumunský způsob  (2).JPG
  • Postup

    Na výlet s
    kolo-vylety.cz

    1 - Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, papriku nakrájenou na tenké nudličky, lilek na čtvrtky a rajčata nastrouháme(jde to lehce, slupky do omáčky nedávejte). Vše zalijte vodou a dusíme dokud není zelenina měkká. 2 - Maso nakrájíme na plátky, které osolíme zlehka pomažeme olejem. Podlijeme malým množstvím vody a grilujeme v troubě předehřáté na 200 stupňů cca 10 minut po každé straně - záleží na velikosti porcí. 3 - Do měkké zeleniny vmícháme lžičku hladké mouky, promícháme, ještě trochu podlijeme vodou, dle chuti můžete trochu osolit a podusíme pod pokličkou na mírně staženém plameni 10 minut. Podávejte domácími hranolky nebo pečenými brambory. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    200 g velmi zralých rajčat
    1 lilek
    650 g červené nebo zelené papriky
    3 stroužky česneku
    1 cibule
    1 lžička hladké mouky
    sůl
    olej
    pečené brambory jako příloha