Přihlásit

Kremžské vepřové kotlety

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Rakousko

Beruska21
1236
Kremžské vepřové kotlety  – Snadné recept z Rakousko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Kremžské vepřové kotlety  – ilustrační foto
  • Kremžské vepřové kotlety
  • Postup

    1 - Kotlety naklepeme osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem a potřeme prolisovaným česnekem. Maso osmahneme po obou stranách tak aby se zatáhlo a vyndáme ho na talíř. Výpek zaprášíme hladkou moukou, zalijeme 250 ml vody, promícháme dobře metličkou, přivedeme k varu a povaříme 10 minut na mírně staženém plameni. Přidáme hořčici, smetanu, dobře promícháme dle chuti osolíme a vložíme do omáčky zpět kotlety. Podusíme 10 - 12 minut dle velikosti porcí. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    4 vepřové kotlety
    2 lžíce kremžské hořčice
    mletý černý pepř
    mletý kmín
    prolisovaný česnek
    1 lžíce hladké mouky
    200 ml kysané smetany
    2 lžíce bílého vína
    trochu vody
    sůl