Přihlásit

Vepřové žebírko se sojovou omáčkou a fazolkami

Snadné

4 porce

30 - 45 minut

Japonsko

Beruska21
1674
Jak uvařit vepřové žebírko se sojovou omáčkou a fazolkami? Snadné recept, připravený za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřové žebírko se sojovou omáčkou a fazolkami
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na kostičky, zázvor na tenké plátky. Na oleji osmahneme 4 minuty zázvor. Pak přidáme maso a osmahneme ho tak aby se zatáhlo. Potom přilijeme vodu tak, aby se maso dusilo. Přivedeme k varu, stáhneme plamen a vaříme 35 - 40 minut (dle velikosti masa). Po 10 minutách vaření přidáme víno. Po 40 minutách přidáme sojovou omáčku (v případě potřeby trochu vody) a cukr a povaříme ještě 10 minut. Fazolky uvaříme zvlášť v osolené vroucí vodě, stačí 3 minuty. Podávejte s rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    80 g čerstvého zázvoru
    4 lžíce japonské sojové omáčky
    3 lžíce rýžového nebo bílého vína
    2 lžíce třtinového cukru
    300 g fazolek
    olej
    sůl
    rýže