Přihlásit

Slovácké vepřové žebírko

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Střední Morava

Beruska21
1822
Slovácké vepřové žebírko  – Snadné recept z Česko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Slovácké vepřové žebírko
  • Recept: Slovácké vepřové žebírko
  • Postup

    1 - Na slovácké žebírko použijeme větší pánev. Maso nakrájíme na porce, lehce naklepeme a osolíme. Porce masa pak osmahneme na sádle, tak aby se maso zatáhlo a porce vyndáme na talíř. přidáme trochu sádla a osmahneme cibuli nakrájenou na kolečka, přidáme lečo, lžičku mouky a dobře promícháme. Pak přidáme kečup, na nudličky nakrájenou okurku, na menší kostičky nakrájené papriky a na kostičky nakrájenou a na nepřilnavé pánvi opraženou slaninu. Vše dobře promícháme, přidáme menší množství vody (100 - 150 ml), přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Následně vrátíme zpět porce masa a podusíme maso 10 minut pod pokličkou. Nakonec vše zalijeme smetanou a povaříme ještě 5 minut. Podávejte s dušenou rýží. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    100 g anglické slaniny
    1 větší cibule
    1 sklenice leča (s obsahem 670 g)
    2 sladkokyselé okurky
    250 ml smetany na vaření
    3 pálivé papriky
    2 lžíce kečupu
    1 lžička hladké mouky
    sádlo
    sůl
    rýže