Přihlásit

Podzimní vepřový džuveč

Střední

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

Beruska21
1058
Podzimní vepřový džuveč  – Střední Bulharsko recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 13.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Podzimní vepřový džuveč
  • Postup

    1 - Maso nakrájejte na kostičky, osmahněte na oleji, potom ho osolte, opepřete a vyndejte na talíř. Do hrnce přilijte trochu oleje a nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na drobno a česnek nakrájený na tenké plátky. Přidejte papriky nakrájené na kostičky, spařená, oloupaná a na drobno nakrájená rajčata, petrželku a brambory nakrájené na kostičky. Zalijte kuřecím vývarem, přidejte mletou papriku, promíchejte a dle chuti osolte. Mezitím si v rýžovaru připravte rýži. Směs v hrnci za občasného promíchání povaříme 25 minut. Nakonec přidejte uvařenou rýži, dobře promíchejte a je hotovo. Dobrou chuť.

    Suroviny

    500 g vepřové kýty
    1 velká cibule
    1 větší stroužek česneku
    4 zelené (světlé) papriky
    300 g zralých rajčat
    400 g brambor
    2 lžičky mleté sladké papriky
    500 - 600 ml kuřecího vývaru
    150 g rýže
    2 hrsti nasekané petrželky
    mletý černý pepř
    sůl
    olej