Přihlásit

Vepřové řízky v žampionovém krému s kořeněnou rýží Pilav

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Usa

Beruska21
1058
Vepřové řízky v žampionovém krému  s kořeněnou rýží Pilav  – Snadné Usa recept, zvládnete za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Vepřové řízky v žampionovém krému  s kořeněnou rýží Pilav
  • Postup

    1 - Na větší pánvi na oleji osmahneme porce naklepaných a osolených řízků. Porce masa skládáme do hrnce. Na výpeku po mase osmahneme na tenké plátky nakrájené žampiony. Za občasného promíchání je povaříme 3 minuty, zaprášíme je moukou, znovu promícháme a povaříme 1 minutu. Pak přidáme smetanu, portské, koření, dobře promícháme a vaříme za občasného promíchání na mírně staženém plameni 5 minut. Omáčkou přelijeme porce masa a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů 25 minut. Než se maso upeče, připravíme si rýži. 2 - Na másle osmahneme na tenké plátky nakrájenou mrkev. Potom přidáme prolisovaný česnek, půl minuty povaříme, promícháme. Přidáme rýži a vše promícháme dokud není rýže "promaštěná". Zalijeme vodou, osolíme, okořeníme, přidáme citronovou kůru,promícháme a uvaříme (ideálně v rýžovaru). 3 - Vyndáme na chvíli hrnce z trouby, porce masa zasypeme nasekanou petrželkou, sýrem nastrouhaným na hoblinky a dáme ještě na 5 minut dopéct. K porcím podávejte kořeněnou rýži Pilav. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na krém

    1 kg vepřové pečeně nebo kýty
    8 středních žampionů
    250 g krémové smetany (použitá kysaná)
    1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
    1/2 lžičky mletého černého pepře
    špetka muškátového oříšku
    1 lžíce hladké mouky
    větší hrst nasekané petrželky
    sůl
    2 lžíce portského vína
    200 g strouhaného měkčího sýra

    Na rýži

    1 větší lžíce másla
    250 g rýže (použitá jasmínová)
    1 střední mrkev
    2 stroužky česneku
    1 lžička strouhané citronové kůry
    špetka tlučeného hřebíčku
    špetka muškátového oříšku
    sůl