Přihlásit

Grilované vepřové plátky s vinnou omáčkou

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Španělsko

Beruska21
1592
Grilované vepřové plátky s vinnou omáčkou  – Snadné recept z Španělsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Grilované vepřové plátky s vinnou omáčkou  – ilustrační foto
  • Grilované vepřové plátky s vinnou omáčkou  – ilustrační foto
  • Grilované vepřové plátky s vinnou omáčkou
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Na pánvi rozpustíme máslo, plamen vypneme. V rozpuštěném másle namočíme z obou stran porce masa a ihned je obalíme ve strouhance. Porce z vrchu lehce poprášíme olejem. Pokud používáme gril v troubě, předehřejeme ji na 200 stupňů a na roštu ogrilujeme. Obvykle stačí 7 minut z každé strany. 2 - Máslo na omáčku rozpustíme na pánvi, zalijeme vínem, přivedeme k varu a povaříme 2 minuty. Potom přidáme na drobno nasekanou cibuli, nadrobno nasekané kapary a také na drobno nasekanou petrželku. Povaříme na staženém plemeni 2 minuty. Odstavíme z plemene, přidáme smetanu, lehce osolíme a opepříme. Na talíři přelijeme porce masa omáčkou a podáváme. Dobrou chuť.

    Suroviny

    Na maso

    1 kg vepřové pečeně
    kolik plátků masa, tolik stroužků česneku
    40 g másla
    sůl

    Na omáčku

    210 ml bílého vína
    4 lžíce 12% smetany
    1 větší cibule
    1 střední cibule
    hrst nasekané petrželky
    7 spíše větších kaparů
    40 g másla
    mletý černý pepř
    sůl