Přihlásit

Vepřová pečeně na broskvích

Snadné

4 a více porcí

60 - 90 minut

Francie

The Žrout
1386
Vepřová pečeně na broskvích  – Snadné recept z Francie kuchyně, hotový za 60 - 90 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Vepřová pečeně na broskvích
  • Vepřová pečeně na broskvích
  • Recept: Vepřová pečeně na broskvích
  • Náhled receptu Vepřová pečeně na broskvích
  • Play
    Stop

    Postup

    1 - Nejprve si upravíme maso. Pokud máme z vrchu pečeně bílý tučný potah, tak ho nožem ořízneme. Pečeni pak osolíme, opepříme, posypeme tymiánem a rozdrobeným bobkovým listem. Pokud máme čas, je dobré tuto úpravu udělat den předem a takto marinované maso nechat odležet přes noc v lednici. Sůl a vůně koření se tak dostane více do masa, které pečeme v celku. 2 - Broskve musíme oloupat, postup je v podstatě stejný jako u rajčat, broskve shora nařízneme do kříže a vložíme na několik minut do horké vody. Pak slupku lehce sloupneme. Maso vložíme do zapékacího pekáče, obložíme oloupanými a na čtvrtky nakrájenými broskvemi, lehce podlijeme vodou a dáme péct do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečeme 30 minut, potom teplotu zvýšíme na 195 stupňů a pečeme za občasného podlévání ještě 1 hodinu. No a je hotovo. Maso nakrájejte na plátky, obložte broskvemi a podávejte. Je možné , že jednotlivé porce budete muset trochu dosolit na talíři, záleží na tom zda jste maso nechali marinovat nebo ne. Dobrou chuť.

    Suroviny

    1 kg vepřové pečeně bez kosti
    1 kg broskví
    2 - 3 stroužky česneku (dle velikosti)
    tymián
    2 - 3 bobkové listy (dle velikosti)
    sůl
    mletý černý pepř
    trochu vody na podlití