Přihlásit

Masarská jachnija

Snadné

4 a více porcí

30 - 45 minut

Bulharsko

The Žrout
1264
Masarská jachnija – Snadné recept z Bulharsko kuchyně, hotový za 30 - 45 minut

Dnes je: 4.12. 2025

Snídaně

Oběd

Večeře

Svačiny

0
  • Recept: Masarská jachnija
  • Postup

    1 - Maso nakrájíme na kostičky, cibuli na drobno. Cibuli krátce osmahneme na sádle, potom přidáme na kostičky nakrájené maso, které osmahneme tak aby se zatáhlo. Pak maso poprášíme hladkou moukou, promícháme, krátce povaříme, přidáme mletou papriku, znovu promícháme a zalijeme horkou vodou tak, aby se maso dusilo. Dle chuti osolíme a dusíme 20 minut na mírně staženém plameni. Nakonec přidáme dle chuti černý pepř, vmícháme nasekanou petrželku a máme hotovo. Podávejte s bramborem. Dobrou chuť.

    Suroviny

    800 g vepřové kýty
    350 g cibule
    2 lžičky mleté sladké papriky
    2 hrsti nasekané petrželky
    mletý černý pepř
    1 lžíce hladké mouky
    sádlo
    sůl